Pitanja o sistemu za gorivo

Da li treba da sipam Wynn’s Dry Fuel pri svakom punjenju rezervoara?

Ne. Dry Fuel ima produženo dejstvo u sistemu za gorivo. Međutim, voda u rezervoaru može da nastane zbog 2 uzroka: kondenzacija u rezervoaru koja je još veća pri nižim temperaturama ili kvalitet samog goriva.

Česte temperaturne promene i korišćenje goriva lošeg kvaliteta može da poveća vašu potrebu za upotrebom Dry Fuel-a.

Da li su Wynn’s Injector Cleaner za benzinske i dizel motore pogodni za motore sa direktnim ubrizgavanjem?

Da. Sistemi sa direktnim ubrizgavanjem su izuzetno precizno podešeni pa su zato i veoma osetljivi na negativne hemijske reakcije koje se dešavaju u lošem gorivu. Wynn’s Injector Cleaner (for Petrol i Diesel) pruža odlično čišćenje dizni i osigurava pravilan rad sistema za gorivo.

Da li Wynn’s tretmani mogu da prevaziđu problem nagomilanog ugljenika u dizel motorima?

Ne direktno. Ako je bolje sagorevanje, manje se stvara ugljeničnih naslaga u motoru. Stvaranje naslaga je prouzrokovano kvalitetom goriva kao i gradskom vožnjom što je teško izbeći. Dakle, kao preventivna mera, korisno je dodatavati Wynn’s hemijske tretmane u gorivo vozila.

Da li Wynn’s tretmani mogu da pomognu kada se jave lampice za upozorenje na kontrolnoj tabli?

Odgovor je: „Vredi pokušati“. Mnoge lampice na kontrolnoj tabli su vezane za sistem kontrole emisije. Ako motor radi bolje sa aditivom, moguće je da se lampica za upozorenje isključi.

Da li su hemijski tretmani za dizel i ulje preporučljivi za dizel motore sa common rail sistemom?

Da. Dizel motori sa common rail sistemom su sve češći u današnjem saobraćaju. Veoma često ovi motori dolaze sa sofisticiranim sistemom sa kontrolu emisije štetnih gasova koji može biti pod uticajem sumora u gorivu. Wynn’s tretmani su pažljivo formulisani da izbegnu bilo kakav štetan uticaj na motor ili sistem za emisiju štetnih gasova.

Koliko goriva tretira jedna bočica aditiva?

Odnos aditiva u gorivu nije ključan jer će svakako ista količina hemijskih deterdženata proći kroz sistem za gorivo i dizne/karburator. Tretmani za gorivo su formulisani da jedna bočica tretira i do 80L goriva. Za svaki poseban hemijski tretman možete videti na našem sajtu ili na etiketi proizvoda.

Kada da sipam aditiv za gorivo u rezervoar?

Da bi se obezbedilo pravilno mešanje aditiva sa gorivom, proizvođač Wynn’s preporučuje da se sipa prvo aditiv, pa tek onda gorivo.